smallebanner1.jpg

Op zaterdag 21 september 2019 was het World Cleanup Day: een krachtige 'groene golf' van opruimacties verspreid over 160 landen. JCI Kennemerland heeft in maar liefst twee uur tijd de binnenstad van Haarlem schoongemaakt.

World Cleanup Day is een wereld veranderend idee met een bescheiden oorsprong. Het idee ontstond in Estland uit een spontaan nationaal initiatief in 2008, toen 4% van de bevolking samenkwam om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Het succes van deze actie verspreidde zich over de hele wereld. Op 21 september komen vrijwilligers in 160 landen samen om de wereld van afval te ontdoen. In Nederland worden er door de Plastic Soup Foundation en JCI Nederland tientallen lokale acties opgezet.

Haarlem is een duurzame stad. Er wordt steeds meer gedaan door onder andere het scheiden van afval. In 2019 was het de eerste keer dat deze stad deelnam aan de World Cleanup Day. JCI Kennemerland heeft dit initiatief genomen, omdat wij het belangrijk vinden om ons in te zetten voor de lokale maatschappij.

We verzamelden bij station Haarlem (buszijde) waarna er in meerdere groepen door de stad gelopen werd om afval op te ruimen. Aansluitend werd er bij La Place Dreefzicht een kop koffie of thee gedronken. Het was een geslaagde dag!

 

Onze partners