smallebanner-business.jpg

Kerstactie Community Commissie

Door de corona crisis is eenzaamheid onder ouderen een nog grotere zorg binnen onze samenleving. De toenemende besmettingen in verpleeg- en verzorgingstehuizen zorgen ervoor dat deze ouderen minder bezoek mogen ontvangen of zelfs helemaal in isolement zitten. Uitjes en andere activiteiten qua dagbesteding zijn het afgelopen jaar volledig weggevallen. Veel ouderen die nog wel in hun eigen huis wonen komen bijna niet meer de deur uit. Het medicijn tegen eenzaamheid is aandacht.

Met de kerst voor de deur wil JCI Kennemerland daarom ouderen een hart onder de riem steken. Zowel binnen verpleeg- en verzorgingshuizen als onder ouderen in de buurt. Een momentje van oprechte en persoonlijke aandacht in de vorm van een handgeschreven kerstkaart met een persoonlijke boodschap. Denk bijvoorbeeld aan een kerstgedachte, mooi gedicht of misschien een zelfgemaakte tekening van uw kinderen voor “oma of opa”. Een kleine moeite, een groot gebaar. En een lichtpuntje tijdens de veelal eenzame dagen.

Wij willen iedereen daarom vragen om in december twee handgeschreven kaartjes te sturen naar een oudere van dagen die u wellicht niet kent, maar die u alsnog een fijne kerst boodschap wilt meegeven. Of een buurtbewoner waarvan u denkt dat hij of zij wel een beetje aandacht kan gebruiken. Laten we met zo veel mogelijk mensen een glimlach op het gezicht van een ander toveren en dit als een olievlek verspreiden over Nederland.

Gaan de kaartjes op de bus? Neem daar dan vooral een leuke foto van en plaats deze op (meerdere) social media. Roep daarbij iemand anders in uw netwerk op om ook twee kaartjes naar twee (on)bekende ouderen te sturen. Zo creëren we samen een golf van aandacht voor deze kwetsbare groep in de samenleving.

Vanwege privacy kunnen wij geen persoonlijke adressen delen. Kijk voor een adres van een verpleeg- of verzorgingstehuis in uw buurt bijvoorbeeld op: https://www.zorgkaartnederland.nl/verpleeghuis-en-verzorgingshuis of gebruik www.omapost.nl. Stuur een kaartje onder vermelding van JCI Kennemerland kerstactie 2020. Voor het desbetreffende tehuis is het dan ook bekend wat de insteek van deze kerstactie is.

Kom jij ook in (kerst)actie?

Met blije groet, JCI Kennemerland

 

 

  

Onze partners