smallebanner1.jpg

Het afgelopen jaar hebben we tijdens de vergaderingen van JCI Kennemerland mogen genieten van diverse externe sprekers die zich op de kaart hebben gezet in onze omgeving. André Kapitein, Rob Wieleman, Ruud Meijer, Bas Siers, Robert van Berkel, Gerard Jägers, Jasper Fleers, Marleen Zwartkruis, Richard van der Kuijl en Hans Huysmans vertelden ons hun verhaal. Dit bracht ons nieuwe inzichten, inspiratie en enthousiasme. Graag blikken we terug.

André Kapitein was de eerste spreker die ons in februari bezocht. Hij is een ondernemende uitvinder die middels wetenschappelijk onderzoek hightech producten maakt die bijdragen aan een schonere, veilige en gezondere wereld. André vertelde ons meer over zijn verschillende projecten. Een heuse inspiratiebron, blijf open staan voor onverwachte effecten!

In april vertelde Rob Wieleman, bekend van De Haarlemse ondernemersprijs, ons over20 live interviews die georganiseerd worden met verschillende deskundigen in Haarlem en omstreken. Rob weet als geen ander en adviseerde ons dan ook dat ondanks de lastige situatie voor jou als ondernemer dat je ten alle tijden in de driving seat moet proberen te blijven door initiatieven te ontwikkelen.

Ruud Meijer werkt als projectleider Waarderpolder met ondernemers aan een toekomstbestendig bedrijventerrein. Hier staat werken, innovatie, circulair ondernemen en opleiden centraal. Hij leert ons meer over sociaal ondernemerschap en het belang van duurzame arbeidsplaatsen creëren.

In juni kregen we Bas Siers op bezoek. Hij is Voorzitter van JCI Nederland en ook woonachtig in Haarlem. Bas vertelde ons over de uitdagingen die JCI landelijk momenteel heeft in organisaties van events i.v.m.de Corona maatregelen. Hij neemt ons mee in de uitdagende JCI strategie 2020 met als thema "Change tommorow, start today!".

Robert van Berkelis de 34-jarige eigenaar van de Het Wapen van Kennemerland in Overveen, dat ook wel bekend staat als "Stinkende Emmer". De Stinkende Emmer is tot 2012 jaren lang het thuishonk geweest voor de vergadering van JCI Kennemerland waar we1 keer per jaar nog terugkeren. Robert vertelt ons over de overname van het restaurant en over de eerste jaren als eigenaar. Ook is Robert sinds ruim een jaar eigenaar van het bekende Kraantje Lek. Hij gaat verder in op hoe hij daarbij verschillende hobbels heeft moeten nemen. Als laatste staan we stil bij de effecten van Covid-19 voor zijn restaurants.

Gerard Jägers, voormalig programma manager Energy Efficiency bij Tata Steel IJmuiden en JCI senator bezocht ons tijdens de buitenvergadering in augustus. Hij vertelde ons meer over de transitie naar duurzaam staal maken.

Aan de vooravond van World Clean Up day hebben we Supmission (Jasper Fleers & Marleen Zwartkruis) uitgenodigd om iets te vertellen over de acties die momenteel al plaatsvinden op de sup om Haarlem een stukje schoner te maken. Daar kunnen wij als kamer goed bij aansluiten!

Richard van der Kuijl is productieleider bij Vattenfall voor Noord-Holland met belangrijkste locaties in Velserbroek en in Diemen. Richard verteld ons in oktober over de historie van elektriciteit, de verschillende vormen waarin energie gewonnen kan worden en over de verduurzaming van energie. Daarnaast ging hij in op de enorme effecten die verstoringen in de energie levering kunnen hebben op de maatschappij en vertelde hij meer over een nieuw te bouwen grootste windpark voor de Hollandse kust.

Ten slotte kregen we in november Hans Huysmans op bezoek. Hij was het eerste erelid van de junior kamer Kennemerland. Hans wordt sinds 1984 elk jaar nog uitgenodigd om iets te vertellen over de historie van de club en om de door hem geïnitieerde H.H. award uit te reiken. De laatste jaren wordt de award uitgereikt aan een lid die achter de schermen heel veel betekent heeft voor de kamer.

Dank aan alle sprekers voor het delen van hun verhaal, we hebben het zeer gewaardeerd!

Onze partners