smallebanner1.jpg

Een nacht zoals je ‘m nog nooit hebt beleefd!
cultuur, muziek, kunst, dans en meer..
In één nacht ontdekken wat Haarlem aan kunst en cultuur te bieden heeft? Dat doe je natuurlijk tijdens de Haarlemse Cultuurnacht! Op zaterdag 8 september om 20.00 uur op de Grote Markt opent Merlijn Twaalfhoven de eerste editie van de Haarlemse Cultuurnacht.

Staat daar een trompettist op de Sint Bavo? Drie tuba’s op het balkon van Café Brinkman? Hoor ik hoorns vanaf het balkon van het stadhuis? Je doet even je ogen dicht want je hoort vanuit allerlei kanten prachtige muziek. Meer dan 100 blaasmusici en slagwerkers maken vanuit ramen en balkons een unieke en spectaculaire compositie. Of je nu stil staat of rond loopt je ervaart een poëtisch en dromerig muziekstuk waarin melodieën en flarden van akkoorden en ritmes verweven zich tot één geheel.

Locaties & Artiesten
Haarlem staat bekend om zijn grote aanbod aan musea. In samenwerking met Haarlem Marketing, Gemeente Haarlem en de grote musea van Haarlem zijn we er in geslaagd om een mooi programma neer te zetten zodat Haarlemmers met een ander perspectief cultuur kunnen beleven.

Meer informatie op www.haarlemsecultuurnacht.nl

Onze partners