smallebanner-business.jpg

Op zaterdag 21 september 2019 is het World Cleanup Day: een krachtige 'groene golf' van opruimacties verspreid over 160 landen. Vorig jaar hebben er meer dan 17 miljoen mensen meegedaan aan deze grootschalige opruimactie. Ook in Nederland werd er vorig jaar ruim 35.000 stuks zwerfvuil opgehaald. JCI Kennemerland neemt de binnenstad van Haarlem op zich. In maar liefst twee uur maken we de binnenstad schoon.

World Cleanup Day is een wereld veranderend idee met een bescheiden oorsprong. Het idee ontstond in Estland uit een spontaan nationaal initiatief in 2008, toen 4% van de bevolking samenkwam om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Het succes van deze actie verspreidde zich over de hele wereld. Op 21 september komen vrijwilligers in 160 landen samen om de wereld van afval te ontdoen. In Nederland worden er door de Plastic Soup Foundation en JCI Nederland tientallen lokale acties opgezet.

Haarlem is een duurzame stad. Er wordt steeds meer gedaan door onder andere het scheiden van afval. Hoe kan het dat deze stad nog niet wordt meegenomen in de World Cleanup Day? JCI Kennemerland vindt het belangrijk om zich in te zetten voor de lokale maatschappij en organiseert daarom de actie in Haarlem. In twee uur van het station naar Haarlemmerhout.

We verzamelen bij station Haarlem (buszijde) waarna we in meerdere groepen door de stad lopen. Om 10:00 uur start de actie en om 12:00 uur zullen we aankomen in het Haarlemmerhout waarna er bij La Place Dreefzicht een kop koffie of thee gedronken kan worden. JCI Kennemerland regelt de prikkers en vuilniszakken. Zelf hoef je alleen een goed humeur mee te brengen.  

Meedoen? Aanmelden kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ook alle informatie via het facebook evenement: https://www.facebook.com/events/2422712614459767/