smallebanner-tulpen.jpg

Afgelopen zaterdag was het zover, mijn eerste CvA als aspi!
Veel te vroeg, om 4.45 (!), ging het verschrikkelijke geluid van mijn wekker. Dit, zodat Jort, Mandy, Marriet en ik nog voor zessen richting het nieuwe Wildlands Adventure Zoo in Emmen konden vertrekken!

Bij binnenkomst in het nieuwe congrescentrum stonden we al gauw bij de inschrijfbalie voor de workshops - we wilden natuurlijk niks missen! - en scoorden we een broodnodig koffietje, zodat we wakker bij de opening zouden zitten.

Onze kamer was perfect vertegenwoordigd, want om 8.30 zat onze Haarlemse delegatie van 20 man sterk (!) klaar in de Rabo Zaal, waar de loco-burgemeester het CvA zou openen en we werden geënthousiasmeerd over het geweldige Emmen. De inwoners van Emmen schijnen de gelukkigste van Nederland te zijn, want in Emmen hebben ze naast het snelste Internet van Nederland het beste café en het is er ook nog eens heel veilig op straat !

Maar ja, ze kampen wel met een imagoprobleem, en daar had wielrenster Marijn deVries vroeger (onterecht) ook last van. Marijn had als keynote-spreker overigens eennorm inspirerend verhaal over haar stoere carrière switch op haar dertigste; de switch van journalist naar professioneel wielrenster. Haar advies: Doe waar jij gelukkig van wordt en maak een beslissing, sprak veel JCI'ers dan ook aan.

Na Marijn mochten we de dierentuin in. Het was erg leuk om eens achter de scherm en te kijken, uitleg over de rupsenfarm te krijgen, door de tropische vlinder tuin te dwalen én last but not least, een heuse zeeleeuwentraining bij te wonen!
Bij zeeleeuwen geldt:
Goed gedrag wordt beloond, en dat gold ook voor ons. Want na nóg een keynote over de totstandkoming van het nieuwe park, werden we uitgenodigd voor de lunch Samen met de andere aspi's Amanda, Paula en Christiaan ging ik op zoek naar de first-timers lunch, waar we tijdens onze kroketten werden bijgeschoold over de JCI en het wereldcongres dat volgend jaar in Nederland plaatsvindt.

Na de pauze begon om 13.15 het belangrijkste onderdeel van het weekend; het CvA. Met een deel van onze delegatie zaten we klaar om onze nieuwe yell ten gehore te brengen om onze presentie kenbaar te maken: Dz Een Haarlemse Mug, zie je overal terug! dz (en in de echo: terug – rug – rug). Die viel goed in de smaak, de rest van de zaal kon er net als ons ook om lachen! De vergadering stond vooral in het teken van een terugblik op 2016, de bestuurswissel en de plannen voor het komende jaar. Vooral de bestuurswissel was een indrukwekkend moment, waarbij de voorzittersketting van de zittende voorzitter werd overgeheveld naar de nieuwe voorzitter Ruud Tuithof.

Na het CvA was het borreltijd en konden we onze ervaringen van die dag met elkaar uitwisselen. Helaas was het voor mijn carpoolclubje daarna alweer tijd om de auto op te zoeken en door de sneeuwbuien heen richting Haarlem te vertrekken.

En terwijl we in de auto zaten, werden we gebombardeerd met een lading dit mag je niet missen -foto's van de cocktail, het diner en het feest, waar iedereen die nog een nachtje bleef, het erg naar z'n zin leek te hebben!

Kortom, het CvA was een bijzondere ervaring voor deze first-timer. Op naar de volgende!