smalle-banner-sdg.jpg

Taartje voor onze koning en andere Jarige Jobben

Appeltaarten actie JCI Kennemerland 2019

Misschien ken je de JCI Appeltaartenactie al uit Heemstede. Deze jaarlijkse actie wordt al ruim 40 jaar door JCI Kennemerland georganiseerd en mét succes! Alle leden van de Kamer bakken zelf appeltaarten en verkopen deze op de vrijmarkt voor een goed doel dat jaarlijks gekozen wordt.  Omdat de oorspronkelijke editie op Koningsdag vanwege corona niet doorgaat, doen we het dit jaar net even anders. De taarten worden online verkocht en ook bestaat er de mogelijkheid om taarten te doneren. Doe jij ook mee met deze actie?

De bestel mogelijkheden

Een heerlijke appeltaart of appeltaartpunt kun je helaas niet meer bestellen. Bestellen kon t/m zaterdag 24 april. Nu zijn wij druk aan het bakken om alle taarten met Koningsdag gereed te hebben. Op het bestelformulier zijn er diverse keuzes om in te vullen. Wat je wilt bestellen, waar je dit wilt ophalen en of je (ook) wilt doneren:

 

  • 2 x appeltaartpunt a €5,-
  • Halve appeltaart  a €12,50
  • Hele appeltaart a €25,-

 

Op Koningsdag kunnen de taarten (of taartpunten) worden opgehaald bij diverse afhaallocaties te Haarlem/Heemstede en omstreken tussen 10-12u. 

 

  • Zoetestraat 46, Haarlem (centrum)
  • Kleverlaan 102a, Haarlem (Noord)
  • Kortenaerstraat 17, Haarlem (West)
  • Javalaan 15, Heemstede
  • Molenwerf 29, Spaarndam
  • Schweitzerstraat 130, Hoofddorp

 

Nieuw is de mogelijkheid om een appeltaart(punt) te doneren. Het is niet mogelijk om zelf aan te geven aan wie je de taart wilt doneren. Wij bezorgen de gedoneerde taarten op Koningsdag bij mensen die wel een taartje kunnen gebruiken. Denk daarbij aan verzorgingshuizen en woongroepen, maar ook zelfstandig thuiswonende ouderen. Wat zou het fantastisch zijn als we veel mensen blij kunnen maken op Koningsdag.

Betaling

Wanneer je het bestelformulier hebt ingevuld dan ontvang je binnen 24 uur een betaalverzoek (Tikkie) per e-mail van één van de organiserende leden van JCI Kennemerland (Emilie, Gijsbert, Hugo, Karin, Paula of Tijn). Daarnaast ontvang je een kopie van het ingevulde bestelformulier in je e-mail-box (check ook je spam-folder!). Dit formulier is je afhaalbewijs op Koningsdag. Deze mag je laten zien op je telefoon, uitprinten is dus niet nodig.

Goede doel

Het opgehaalde bedrag is dit jaar bestemd voor het goede doel ‘Stichting Jarige Job’ (www.stichtingjarigejob.nl).  In Nederland zijn er ieder jaar weer tienduizenden kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school! We zijn erg benieuwd hoeveel kinderen we met deze actie een verjaardag kunnen geven. Net als de Koning, verdient ook ieder kind een verjaardag!

Heb je nog een vraag over deze actie? Deze kan je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We proberen je vraag binnen 24 uur te beantwoorden.

---------------------------------

Veel gestelde vragen:

1. Hoe kan ik bestellen?

Helaas kan je niet meer bestellen

2. Hoe kan ik betalen?

Na het invullen van het bestelformulier ontvang je in de regel binnen 24 uur een betaalverzoek (Tikkie) per e-mail van één van de organiserende leden van JCI Kennemerland (Emilie, Gijsbert, Hugo, Karin, Paula of Tijn). We versturen de tikkie vanuit Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Check eventueel je spam-folder.

3. Wat is een Tikkie?

Met Tikkie kan je veilig en snel een betaalverzoek versturen. Via een linkje die wordt gestuurd per e-mail kun je ons betalen via iDEAL. Het maakt niet uit bij welke bank je zit.

4. Wanneer kan ik mijn taart ophalen?

Ophalen van de bestelde taart kan alleen op Koningsdag tussen 10-12u bij de gekozen afhaallocatie.

5. Tot wanneer kan ik bestellen?

Bestellen kan t/m zaterdag 24 april. Daarna zijn wij druk aan het bakken om alle taarten op Koningsdag gereed te hebben.

6.Kan ik mijn afhaallocatie nog wijzigen?

Mocht een andere locatie nu echt veel beter uitkomen dan kun je ons een mailtje sturen met dit verzoek op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

7. Gaat het volledige bedrag naar het goede doel?

Ja! De volledige opbrengst gaat naar Stichting Jarige Job. De leden van JCI Kennemerland bakken de taarten zelf, de ingrediënten hiervoor worden door hen gesponsord. Overige kosten als taartdozen etc. worden bijgedragen  vanuit de vereniging. Koop of doneer je een taart voor €25 dan weet je zeker dat deze €25 bij Stichting Jarige Job terecht komt!

8. Kan ik zien waar mijn gedoneerde taart naar toe is gegaan?

Na afloop van de actie zullen we via deze website en social media de opbrengst, aantal gedoneerde taarten en doneerlocaties communiceren.

9. Hoeveel taarten kunnen jullie bakken? Hebben jullie een limiet op het aantal bestellingen?

Onze vereniging telt circa 40 leden. We bakken allemaal minimaal 1 taart, maar velen vinden het zo leuk dat er wel tot 4 taarten per persoon worden gebakken. Mocht deze actie een enorm succes worden (en dat hopen we!), zodanig dat we de bestelde hoeveelheden echt niet meer aan kunnen, dan zullen we extra appeltaarten inkopen bij 'Appeltaart Imperium'. Dit is een sociale firma / re-integratie bedrijf voor zo'n 40 cliënten uit de geestelijke gezondheidszorg. Het is een bijzondere leerwerkplek om horeca-ervaring op te doen.

10. Kan ik zelf kiezen aan wie ik mijn taart doneer?

Helaas is het niet mogelijk om aan te geven bij wie wij jouw gedoneerde taart moeten bezorgen. Je kunt natuurlijk altijd zelf een taart(punt) bestellen en afhalen bij 1 van de vele afhaallocaties. Deze taart kun je vervolgens zelf bezorgen bij je opa/oma/buurman of iemand anders!

 

 

 

 

 

De media over de appeltaartenactie